Google Search

Google
 

tirsdag, juni 12, 2007

ReMax igen, igen

Livingstones kæden har igennem længere tid været i problemer. Intern uenighed i ledelsen og problemer med at få nye butikker til at slå ro og vokse, har ført til stagnation og senest lukning af butikken i Brønshøj. Nu har ejeren, Henrik Christiansen, ifølge Business.dk så solgt de 5 forretninger til ReMax, der således opgiver at komme ind på markedet på organisk vis.

Hidtil har den amerikanske kæde jo kørt snorlige efter deres internationale koncept med kæmpe-butikker, der bemandes af et større antal mæglere, der opererer meget selvstændigt. Den enkelte mægler betaler relativt dyrt for at leje sig ind i butikken og betaler derudover en andel af salæret videre til kæden.

Jeg har en enkelt gang mødt en af de personer, der har arbejdet med konceptet i Danmark, og jeg var ikke rigtig imponeret. ReMax har meldt mange forskellige ting ud, i de 6 år de har forsøgt at komme ind på det danske marked. De vil gerne være billige og har tidligere nævnt slagprodukter såsom 3 måneders formidlingsaftaler mv. Man fornemmer herudover, at de går efter at rekruttere en flok "kopimaskine-sælger". Den danske lovgivning har imidlertid været en alvorlig sten i skoen - formentlig bl.a. fordi disse sælgere har skullet være registrerede ejendomsmæglere - og det er de fleste af kopimaskine-sælgerne altså ikke.

Prisen for Livingstones har nok ikke været overvældende i lyset af den hårde markedssituation, men købet (der dog endnu ikke er afgjort ifølge ReMax selv - rimeligt underlig udmelding i øvrigt !) tyder på, at der nu kommer lidt skub i tingene - ihvertfald i København.

Det vil dog fortsat være afgørende for dem at rekruttere de rigtige mæglere. Fortsætter de i deres oprindelige spor her, så er mit gæt, at to kæder vil mærke dem mest: base1 og Nybolig.
base1 fordi de også har fokus på de hurtige ejendomme i København og opererer med mæglere/sælgere i den lidt lettere genre. Nybolig fordi de måske fremover undgår den nuværende (lidt pinlige) position som landets mindst troværdige ejendomsmæglerkæde :-)
Hvad mener du/I ? Kunne du forestille dig at arbejde for ReMax - eller tror du mere på de eksisterende kæder ? Skriv en kommentar - eller send en mail på boligblog@hotmail.com

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

ReMax har nok ikke de store chancer for at blive en veletableret ejendomsmæglerkæde på det danske marked. Da de øjensynligt ikke er helt inde i den danske lovgivning, vil de hele tiden blive konfronteret med nye problemer og dermed hæmmet i deres udvikling på markedet.

De førende danske kæder har fat i så stor en del af markedet, at det i det hele taget vil være svært for nye aktører at få fodfæste her.

Så derfor tror jeg mest på, at de kæder vi ser nu som de største, fortsat vil være de dominerende. Ingen plads til udefrakommende med hurtige tilbud.

Ejendomsmaileren sagde ...

Du har ret i, at ReMax har haft svært ved at tilpasse deres forretningsmodel til det danske marked. Men det er nok for optimistisk at tro på, at de ikke formår at sætte sig ind i disse regler - nu har de jo trods alt købt sig til en god håndfuld danske mæglere.

Med hensyn til de store kæder, så er jeg enig i, at de sidder godt på markedet. Tendensen har jo da også været, at de helt selvstændige og de små kæder har tabt markedsandele.

Jeg tror dog nok, at der vil være plads til et par mellemstore kæder. F.eks. RobinHus og ReMax, der har lidt specielle koncepter i forhold til den traditionelle model herhjemme.

Hvor store de kan blive er så til gengæld et godt spørgsmål ...