Google Search

Google
 

søndag, februar 11, 2007

Årets K3'er 2006 er fundet...

Hvis du ikke er en regelmæssig læser af denne blog, så er du undskyldt en stille undren over, hvad "Årets K3'er" er for en størrelse. Jeg tillader mig derfor at repetere. Titlen som "Årets K3'er" tildeles den person, organisation eller virksomhed, der i det forløbne år har gjort sig mest uheldigt bemærket på hele ejendomsmæglerbranchens vegne. Kåringen af den endelige vinder foretages eksklusivt af undertegnede - men jeg er meget påvirkeligt af kommentarer og e-mails :-)

Titlen er opstået på baggrund af en kommentar fra et lyst hoved til et tidligere blog-indlæg. Jeg har derpå uden blusel påtaget mig den fulde ære (og opgave) i at forestå den årlige kåring.

And the winner is...[drumroll please]
Dommerkommiteen (!) er nu færdig med at votere, og på baggrund af de indkomne kommentarer og en strengt subjektiv gennemgang af året der gik, er vinderen af "Årets K3'er 2006" nu fundet.

Det har ikke været nogen nem proces at kåre vinderen. Sværheden lå desværre ikke i at finde egnede kandidater, idet 2006 bød på en sand perlerække af kandidater, der hver for sig har gjort en stor indsats for at besværliggøre resten af branchens arbejde.

Opløbet i konkurrencen - som man også har kunnet følge gennem jeres kommentarer her på siderne - stod imellem Dansk Ejendomsmæglerforening (for deres mangelfulde håndtering af de nye lovforslag) og Nyboligs Hanne Nørrisgaard (for mangelfuld faglig og PR-mæssig håndtering af sagen om Sadolin Parken). I sidste ende blev vinderen derfor kåret - ikke bare ud fra den opmærksomhed kandidaten har påført branchen - men i lige så høj grad ud fra de konsekvenser, som denne opmærksomhed medførte.

Titlen som Årets K3'er 2006 går derfor til Hanne Nørrisgaard fra Nybolig.

Hendes moralsk og fagligt angribelige håndtering af annulleringen af kundernes købstilbud på lejligheder i Sadolin Parken - og ikke mindst hendes naive håndtering af pressens dækning efterfølgende - var den direkte årsag til, at Folketinget i 2006 indførte "Disciplinærnævn for ejendomsmæglere" og dermed gjorde endeligt op med branchens muligheder for selv at regulere branchen.

For at have påført samtlige indehavere og ansatte ejendomsmæglere i branchen risikoen for at få tildelt administrative bøder for papir-forseelser uden reel konsekvens, er tildelingen af titlen som "Årets K3'er 2006" efter min vurdering kun en ringe belønning.

Kommentarer til ovenstående er meget velkomne - evt på mail til boligblog@hotmail.com. Jeg håber meget, at det indeværende år vil ende uden åbenlyse kandidater til "Årets K3'er 2007".

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er fuldt fortjent og den eneste rigtige vinder af dette års K3´er...

Anonym sagde ...

Mange gange tillykke til Hanne, især nu når hun ikke kan holde priser hun troede.
DE er ved også godt i gang med at køre sig i stilling i 2007 kampagnen ved først at kalde boliga for inderligt ligegyldige og samme eftermiddag banne dem fra boligsiden.